Mistrovství floristiky v České republice probíhá každoročně a koná se již od svého vzniku v Děčíně. Letos, v roce 2017, probíhá již 46. ročník a pořadatelé se tento rok rozhodli pro krásné prostory místního děčínského zámku. Samozřejmě jsme si jako květinová doručovací služba Fleurop.cz nechtěli tuto nejprestižnější českou floristickou akci nechat ujít a zapojili jsme se předáním atraktivních cen pro vítězného floristu seniora, vítěznou školu juniora a uspořádáním tipovací soutěže pro návštěvníky o nejkrásnější svatební kytici s možností získat doručení kytice kamkoliv v Česku zdarma.


ZÁMECKÉ PROSTŘEDÍ KVĚTINÁM SVĚDČÍ

Soutěžení floristů seniorů a juniorů proběhlo v průběhu dvou dní v areálu děčínského zámku, bohužel bez účasti veřejnosti, která může všechny výsledné práce shlédnout až o víkendu, po ukončení soutěže a vyhlášení výsledků. Děčínská kotva 2017, jak je tato akce odborně nazývána, je spojena se 130. výročím narození našeho známého malíře Josefa Lady, proto její organizátoři - Střední škola zahradnicka a zemědělská A.E. Komerse Děčín – Libverda a Svaz květinářů a floristů ČR, pod celkovým názvem soutěže „ Ladovská zima“ připravili 4 soutěžní disciplíny s pro léto poněkud neobvyklou zimní tematikou. Prostory děčínského zámku a krásné zahrady se proto proměnily v jeden květnový víkend v zimní ladovsky laděnou pohádku s adventními dekoracemi, zimně laděnými svatebními kyticemi a vločkami, rampouchy a jinak bíle oděnými aranžmá.


KREATIVA NA MOTIVY LADOVSKÉ ZIMY

Floristé jsou vášniví kreativci a rádi tvoří podle své fantazie, proto byly k vidění zajímavá a nápaditá díla. Adventní věnce byly pojaté moderně nebo naopak staročesky, tajnou disciplínou se stala tentokrát sesazovaná nádoba s námětem „Hvězdy zimní oblohy“ a lahůdkou prvního dne závodu se stala svatební kytice vypichovaná do držáku s názvem „Žezlo paní zimy“. Venkovní aranžmá s názvem „ Sním o Vánocích bílých“ dala prostor fantazii nevšedně ozdobit vánoční stromky a ozvláštnit tak letní venkovní prostory zámku. Vrcholem soutěže se stává samozřejmě slavnostní ceremoniál a vyhlášení vítězů. Slavnostního galavečera se kromě soutěžících a jejich rodinných příslušníků účastní odborná floristická veřejnost a je vždy připraven zajímavý program. Kromě vyhlášení měli tedy všichni hosté možnost shlédnout krásnou předváděcí show skvělé floristky Marie Bittnerové, dokonalou přehlídku všech soutěžních svatebních vypichovaných kytic a uvedení paní Zdeničky Fousové do Floristické síně slávy.





VÍTĚZSTVÍ JE SLADKÉ

Absolutním vítězem v kategorii junior a Mistrem floristou v kategorii junior se stal Vlastimil Kucharovič z pořádající střední školy Děčín, tato střední škola získala tedy od naší společnosti Fleurop za prvenství Vlastimila prezentační seminář, vedený Ellisabeth Schoenneman, která získala druhé umístění v klání o titul Mistr florista Německa v roce 2010 v Bad Neuheimu a od roku 2014 je členkou mezinárodního sdružení floristů Junge Wilde. Absolutním vítězem v seniorské kategorii se stal Tomáš Hakl z Ostroměře.







FLEUROP VĚNUJE ROZVOZ KYTIC I HODNOTNÉ CENY PRO VÍTĚZE

Tipovací návštěvnické soutěže o nejhezčí svatební kytici se o víkendu zúčastnilo přes 500 návštěvníků a kromě 10 výherců, kterým byla odeslána na adresu uvedeného obdarovaného krásná Fleurop kytice, byla šťastná i výherkyně tipovací soutěže Eliška Klocová, jejíž svatební kytice byla návštěvníky ohodnocena jako nejkrásnější. Eliška získala od naší společnosti Fleurop jako vítěznou cenu diváckou účast na Mistrovstí  floristiky Německa v Berlíně v roce 2018. Soutěžní i velmi přátelská atmosféra a spousta nádherné floristiky - s takovými dojmy jsme opouštěli 46. klání českých floristů naší nejprestižnější soutěže v oboru floristiky.


Fotografie: Svaz květinářů a floristů ČR

Autor článku: Jitka
Zajistit pro Vás krásné kytice, lákavé cenové nabídky a hladký průběh objednávky je mým denním potěšením. Mimoto ráda občas píši o našich květinových událostech a také tipech, jak nám mohou květiny zkrášlit a obohatit všední den.
Jak co nejlépe pěčovat o řezané květiny
Darovaný květinový pugét přináší nejen radost, ale také starost. Aby vám květiny vydržely co nejdéle, řiďte se několika jednoduchými radami. Jen tak totiž ...
Stephan Triebe se stal Mistrem floristou Německa
V pořadí již 31. Mistrovství Německa ve floristice proběhlo třetí srpnový víkend 2016 tradičně v Berlíně a tentokráte v duchu olympijských her. Dvoudenní z...

Hodnocení zákazníky Heureka
568 recenzí na Heureka.cz | Celková spokojenost